Feb 24, 2014

Pesto sauce with walnuts (соус песто)



This delicious sauce comes from Italy. I’ve read that it is over 200 years old and it is one of the most popular sauces in the world. The classic version of pesto sauce is made from olive oil, basil leaves, pine nuts, and grated hard cheese. However, nowadays there are many variations to the original recipe, and therefore, I decided to try out pesto sauce with walnuts. You can also replace, for example basil leaves with parsley, arugula, spinach, or even mint. In Sicily, they don’t even use nuts, but tomatos instead.    

Any variation of pesto sauce goes well with pasta, ravioli or rice. You can even use this sauce on a toast. 

Without further ado, let’s make pesto sauce!

Соус песто родом из Италии. Говорят ему больше 200 лет и он самый популярный в мире. Классический соус песто готовится на основе оливкового масла, базилика, кедровых орешков и твердого сыра. Но мы не боимся отступать от традиций и поэтому соус можно приготовить с грецкими орехами, с фундуком, а базилик можно заменить петрушкой, руколой, шпинатом или мятой. На Сицилии его готовят без орехов,  зато с помидорами. 

Любой песто сочетается со многими блюдами, например, с пастой, равиолями, рисом, отварными или приготовленными на пару c овощами, даже самый обычный гарнир можно превратить в изысканное блюдо с помощью соуса песто. 

Итак, готовим соус песто! 


Ingredients:

3 cups fresh basil leaves
2 cloves of garlic
1/4 cup walnuts
about 2/3 cup olive oil
3/4 cup Parmesan cheese, grated
salt and pepper, to taste

Directions:
  1. Add basil leaves, garlic, and walnuts to the bowl of a food processor or a blender. Blend all together, while adding olive oil, until the consistency is to your liking.
  2. Season with salt and pepper.
  3. Add parmesan cheese when the pesto is ready to use.
  4. Place the sauce in a glass jar or container, and tightly close it with a cap. The sauce can be stored in the fridge for a couple of days. You can also freeze the sauce: in that case it can be stored for about one month.
Ингредиенты:

7
дл свежих листьев базилика

2 зубчика чеснока
1/2 дл грецких орехов
1 1/2 дл оливкового масла
1 2/3 дл сыра пармезана, тертого
соль и перец по вкусу

Способ приготовления:
  1. В блендере или кухонном комбайне измельчить листья базилика, чеснок и грецкие орехи. Измельчая, постепенно добавить оливковое масло. Соус не надо измельчать до однородности, лишь чтобы измельчить и смешать ингредиенты.
  2. Посолить, поперчить.
  3. Перед употреблением добавить сыр пармезан, перемешать.
  4. Переложить готовый соус песто в стеклянную баночку с крышкой. Закрыть и поставить в холодильник. В холодильнике он может хранится до трех дней. Но можно соус и заморозить, тогда он может храниться около месяца. Приятного аппетита
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment